top of page

Köitmine ja erinevad köited

Updated: Mar 4

Pakendi OÜ köidab kõik erinevad trükised just nii nagu kliendile vajalik ning sobilik. Köitmisviise on palju erinevaid, kuid enimkasutatavad on just need:

  • klamberköide - trükis klamberdatakse üldjuhul kahe metallist klambri abil. Köitmisviisidest on klamberköide väga tihedalt kasutuses olev meetod. Klamberköidet kasutatakse kõige enam just õppematerjalide, reklaammaterjali, õhemate raamatute puhul. Pakendi OÜ klamberköitega saab teha kuni 140 lk köite, mis katab eelnevalt valikusuuna liimramatu paljuleheküljelise kasutusvajaduse soodsamal tehnilisel trükisel.

  • liimköide - sobib raamatute, ajakirjade, töövihikute, erinevate infomaterjalide jms köitmiseks. Liimköide näeb välja lihtne ja ilus, traditsiooniline viis trükiste esitlemiseks. Paksema köite puhul soovitame kandilise seljaga liimköidet, kvaliteetne ja vastupidav köiteviis. Sisulehed kinnitatakse õhukese liimikihi abil trükise kaante vahele. Liimköidet saab teha erinevates formaatides nii kõvade kui pehmete kaantega.

  • kammköide - omakorda jaotub traatkammköiteks ja plastikkammköiteks. Trükitud lehed kinnitatakse omavahel plastikuga kaetud traadiga või traadist köitematerjaliga, mis varieeruvad värvi ja suuruse poolest. Kammköidet nimetatakse ka wire-o köiteks. Väga tihti köidetakse just kalendrid, erinevad juhendid, käsiraamatud ja õppematerjalid kammköites.

  • spiraalköide - enamjaolt leiab kasutust traatspiraalköide aga samuti plastikspiraalköide, näeb välimuselt välja justkui vedrukujuline. Kasutatakse tihti kalendrite, raamatute, käsiraamatute, kasutusjuhendite jms köitmiseks.




Loe trükiteenustest lisaks Pakendi blogist.

Vaata lisaks Pakendi YouTube kanalit.

Külasta samuti Pakendi OÜ emaettevõtte Pakenditööstus OÜ kodulehte.

Comments


bottom of page